Anouk vraagt vriend ten huwelijk: "Ik had de hoop al opgegeven" (video)

De Nederlandse zangeres Anouk is door de knieën gegaan voor haar vriend Dominique. Ze filmde het huwelijksaanzoek terwijl hij geblinddoekt wachtte op haar verrassing.
door
koen.de.nef
Leestijd 2 min.

Na een relatie van bijna zes jaar heeft Anouk (45) haar 19 jaar jongere vriend, basketballer Dominique Schemmekes, ten huwelijk gevraagd. De zangeres van onder meer ‘Nobody's Wife' en ‘Girl' deed dat afgelopen weekend in het Conservatorium Hotel in Amsterdam. Ze vroeg hem om geblinddoekt op een stoel te gaan zitten en stelde vervolgens dé vraag. “Lieve Dominique, wil je met me trouwen?”, vroeg ze. “Ja”, antwoordde hij resoluut.

Eindelijk

Blijkbaar had Dominique haar eerder ook al een paar keer ten huwelijk gevraagd, maar wilde ze het toen nog niet. “Jij hebt het mij een stuk of 20 keer gevraagd en ik heb elke keer ‘nee' gezegd, ook een beetje uit angst natuurlijk. De bal lag dus bij mij, dus bij deze”, legt ze uit.

Haar vriend was in de wolken. “Ik hou van jou”, reageert Dominique. “Ik ben helemaal aan het trillen. Eindelijk. Dit wilde ik al drie jaar, maar ik had de hoop al opgegeven eigenlijk”, zien we hem op de videobeelden zeggen.

Dankbaar

Achteraf stak Anouk haar blijdschap niet onder stoelen of banken. “Om eerlijk te zijn kon ik niet wachten om zijn allergrootste wens in vervulling te laten gaan. Om alles te regelen en het ook nog eens geheim te houden was best een uitdaging, maar het is gelukt. Het was fantastisch. Ik ben ontzettend dankbaar dat je in ons leven bent gekomen, Dominique, en ik kan niet wachten om deze dag met iedereen te vieren. Aangezien wij allebei een bruiloft willen waar geknuffeld en gedanst kan worden, zullen we wel even geduld moeten hebben”, reageert ze op Facebook.

Anouk en Dominique hebben samen één kind, dochtertje Jelizah. Ze heeft nog vijf kinderen uit drie vorige relaties. Ze trouwde (en scheidde) in het verleden al twee keer.