Antwerp opent nieuwe hoofdtribune met gelijkspel

Antwerp heeft 0-0 gelijkgespeeld tegen streekgenoot KV Mechelen op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League. De feestelijke opening van de nieuwe hoofdtribune in het Bosuilstadion inspireerde geen van beide ploegen tot doelpunten.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Ghelamco-topman Paul Gheysens en Antwerps burgemeester Bart De Wever knippen het lintje door. - Belga / J. Thys

De hypermoderne Tribune 1 van Ghelamco, het bouwbedrijf van Antwerp-topman Paul Gheysens, moet de club «sportief, commercieel en ook sociaal» laten groeien. Het paradepaardje van 114 meter lang, 50 meter breed en 35 meter hoog oogt door het gebruik van glas, staal en energiezuinige ledverlichting erg licht. Het bouwwerk biedt plaats aan 5.600 supporters, met zowel lederen als plastic stoeltjes.

'Diamond Box'

Beneden zijn er de faciliteiten voor de spelers, de pers en het personeel, alsook een nieuwe fanshop. Een grote inkomhal, de 'Diamond Box', geeft de supporters zicht op de spelerstunnel. Daarboven zijn er de faciliteiten voor supporters, met onder meer drank- en eetstanden, een restaurant voor 700 gasten en verschillende loges.

Belga / J. Thys

Scoreloos gelijkspel

Nadat de werken begin juli van start gingen, beleefde het bouwwerk vanavond zijn vuurdoop. Dat inspireerde de spelers evenwel niet tot grootse prestaties. Subtopper Antwerp en staartploeg KV Mechelen speelden slordig en deelden de punten in een scoreloos gelijkspel. De thuisploeg handhaaft zo al zeker zijn plaats in de top zes, terwijl de bezoekers niet wegraken van de voorlaatste plaats.

De kleedkamer. - Beeld R.V.

De spelerstunnel. - Beeld R.V.