Antwerp stapt naar het BAS voor proflicentie

door
Belga
Leestijd 1 min.

Antwerp gaat in beroep tegen de beslissing van de Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en wil via het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) alsnog een proflicentie voor het seizoen 2017-2018 in de wacht slepen. Dat heeft de Great Old bevestigd aan persagentschap Belga. De Licentiecommissie oordeelde dat Antwerp zijn continuïteit niet kon aantonen, omdat enkele cruciale documenten ontbraken in het licentiedossier van de Great Old. De gegevens die volgens de Licentiecommissie in de documenten ontbreken, handelen rond geldtransfers tussen vennootschappen. Er is onduidelijkheid rond de geldschieter(s), de eigenaar van een genootschap, de herkomst van het geld en de door de club in rekening gebrachte financiële middelen. Volgens de Licentiecommissie is het dan ook niet bewezen dat de continuïteit van de club verzekerd is tot het einde van de licentie.

Antwerp, dat onlangs na dertien jaar opnieuw de poorten naar de hoogste voetbaldivisie openbeukte, is evenwel niet zinnens zich daarbij neer te leggen. De club met stamnummer 1 gaat zijn licentiedossier voorleggen aan het BAS. Indien Antwerp ook daar geen proflicentie bekomt, promoveert KSV Roeselare naar de Jupiler Pro League.

Later geeft Antwerp meer toelichting. De Licentiecommissie oordeelde wel dat de club in orde is met andere voorwaarden als uitbetaling van lonen, betaling van bedrijfsvoorheffing en betaling van achterstallige bondsschulden. Ook de infrastructuur volstaat voor deelname aan 1A. De Great Old verkreeg alvast een licentie voor de eerste amateurklasse.

bron: Belga