Antwerp viert na dertien seizoenen promotie naar hoogste klasse

Na dertien seizoenen zwoegen in het vagevuur van tweede klasse is het Antwerp gelukt om opnieuw te promoveren naar de hoogste voetbalklasse. De Great Old haalde het zaterdag met 1-2 bij Roeselare in de terugwedstrijd van de finale tussen de twee periodekampioenen. Vorig weekend had de ploeg van Wim De Decker ook al de heenwedstrijd gewonnen, met 3-1.
door
Belga
Leestijd 2 min.

Toen het stamnummer één op het einde van het seizoen 2003-2004 naar tweede klasse degradeerde, had geen enkele Antwerp-supporter kunnen verwachten dat het dertien jaar zou duren vooraleer de club opnieuw haar weg zou vinden naar het hoogste niveau. Vorig jaar liep rood-wit op de slotspeeldag nog de promotie mis tegen Eupen, maar vanavond gebeurde het dan toch.

In de terugwedstrijd van de finale was het sterkhouder Tuur Dierckx die The Great Old tegen de gang van het spel in op voorsprong bracht. Hij rondde na een snelle tegenaanval over de linkerflank een afgemeten voorzet van Geoffry Hairemans knap af. Maar wie dacht dat het tegendoelpunt de doodsteek zou zijn voor de West-Vlamingen, kwam bedrogen uit. Vijf minuten later bracht Baptiste Schmisser na een hoekschop de bordjes alweer in evenwicht.

Limbombe verlost Antwerp

Trainer Wim De Decker wordt letterlijk op handen gedragen. - Foto Belga

Net na de pauze had Faris Haroun, die voor de wedstrijd vernam dat hij vader was geworden, de doodsteek kunnen geven aan Roeselare, maar zijn trap stierf tegen de paal. Dat bleek evenwel uitstel van executie voor de thuisploeg. Een tiental minuten voor tijd nam invaller Stallone Limbombe met een knal in de verste hoek alle twijfels weg.

Zo mochten zowel de Antwerp-fans in het uitverkochte Schiervelde als de supporters voor de schermen in het Bosuilstadion eindelijk de titel en de terugkeer naar de hoogste afdeling vieren. Roeselare, dat van 2005 tot 2010 in eerste klasse speelde, komt dit seizoen nog uit in Play-off II.

News

meer News