App moeten een einde maken aan strijd voor strandstoelen

Het strijdgewoel voor strandstoelen aan de Costa del Sol neemt soms extreme proporties aan. Een app moet er nu voor zorgen dat de vrede bewaard blijft. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Daniel Jain heeft BookMySunbed gelanceerd, een app die zonnekloppers in staat stelt om ligstoelen tot een week op voorhand te boeken. Zo hoopt de Engelsman komaf te maken met mensen die 's ochtends al een plekje reserveren door een handdoek te leggen en dan urenlang verdwijnen. De 23-jarige Londenaar gelooft dat zonnekloppen zo een pak minder stresserend wordt.

"Supervroeg opstaan gewoon om ervoor te zorgen dat je gezin ligbedden aan het zwembad heeft kan zwaar wegen op je vakantie, vooral als je al veel betaald hebt om er te zijn", verklaart Jain aan The Local. Hij kreeg het idee na een geschil vlakbij het zwembad. "We gaan regelmatig naar de Costa del Sol. Nadat we onlangs een dispuut hadden, waarbij we dachten dat we ligstoelen geboekt hadden maar dat niet het geval was, bedacht ik me dat het systeem om stoelen te boeken beter kan', aldus de bedenker.

BookMySunbed geeft toeristen in enkele hotels in Marbella de kans om een strandstoel te kiezen op een bepaalde locatie. Gebruikers kunnnen ook meteen zien welke al bezet zijn. De app is beschikbaar is zeven talen: Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Portugees, Russisch en Spaans.

Foto Pixabay