Arbuckle is de dikste egel ter wereld: "Hij is zo rond als een voetbal"

In The New Arc Animal Rescue Centre in Aberdeenshire verblijft momenteel een egel van maar liefst 2,5 kilo. Het dier is daarmee vier keer zo dik als normaal en krijgt daarom een streng dieet en sportoefeningen. "Hij is zo rond als een voetbal", aldus verzorger Keith Marley.
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Toen Arbuckle werd binnengebracht bij The Arc was hij zo dik dat hij nauwelijks kon stappen. "Hij kon zichzelf ook niet verdedigen, vertelt zijn verzorger Keith Marley in een interview met BBC. "Een normale egel weegt 600 gram en hij weegt maar liefst vier keer zoveel. Dit hebben we nog nooit gezien. Op een dag belde iemand ons. Hij zei dat hij regelmatig egels voederde, maar deze weigerde weg te gaan. Waarschijnlijk ook omdat hij toen al problemen had met wandelen. Die man heeft het probleem alleen maar erger gemaakt door hem zo vet te mesten."

Streng dieet

"Arbuckle zijn eten wordt afgewogen en nadien verspreid zodat hij leert bewegen. Maar ondanks onze inspanningen zal dit dieet heel lang duren. De egel zal in het begin boos zijn maar we doen dit voor hem. In de natuur zou hij dit nooit overleven."

Britten en dikke egels, het is geen uitzondering. In 2016 kreeg een asiel in Wiltshire een egel binnen van maar liefst 1,6 kilo. Mr Piggywinkle kreeg van zijn vorige baasje hondenvoer en zag zichzelf in sneltempo dikker worden.