Arnaud Démare pakt de bloemen in Milaan-Sanremo

Arnaud Démare (FDJ) heeft vandaag de 107e editie van Milaan-Sanremo (Ita/WorldTour) op zijn naam geschreven. De 24-jarige Fransman was in de eerste grote klassieker van het seizoen tussen Milaan en Sanremo de snelste in de spurt. Hij verwees de Brit Ben Swift en Jurgen Roelandts naar de dichtste ereplaatsen. Greg Van Avermaet moest tevreden zijn met de vijfde plaats.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Vlak voor de top van de Cipressa, op 23 km van de meet, versnelden Giovanni Visconti en Ian Stannard. Zij kregen even later het gezelschap van Daniel Oss, Fabio Sabatini en Matteo Montaguti. Met nog 11 km voor de boeg werd het kwintet gegrepen door het peloton.

Op de Poggio dropte Michal Kwiatkoski een bommetje. De ex-wereldkampioen werd echter in het slot gegrepen. In het daaropvolgende gewoel kwam Fernando Gaviria, het goudhaantje van Etixx-Quick Step, ten val. Roelandts ging nog zijn kans, maar het was Démare die uiteindelijk de snelste was in de machtsspurt op de Via Roma. Démare volgt op de erelijst van La Primavera de Duitser John Degenkolb op.

De organisatie moest op de valreep het parcours van de voorjaarsklassieker wijzigen wegens een aardverschuiving in Arenzano, waar het peloton na ongeveer 160 kilometer zou passeren. Uiteindelijk werd vanaf Genova Voltri een alternatieve route over negen kilometer autosnelweg uitgestippeld, waarna opnieuw het geplande parcours volgde.

bron: Belga