Artsen voorspelden hem leven in rolstoel, maar gehandicapte jongen verbaast de wetenschap (video)

Een ontroerend filmpje gaat dezer dagen viraal over een vijfjarige jongen die bij zijn geboorte gedoemd was om zijn leven in een rolstoel door te brengen wegens een zeldzame zenuwaandoening. De gehandicapte kleuter verbijstert nu de wetenschap met zijn eerste zelfstandige stapjes.
door
quentin.soenens
Leestijd 2 min.

Diffuse cerebrale atrofie is een zeldzame aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Camden Brooks Hanson wachtte een leven in een rolstoel door zijn handicap, maar in een aangrijpend filmpje tart de Amerikaanse kleuter zijn lot door enkele voorzichtige stapjes te zetten - zonder ondersteuning.

8 miljoen views

Brooks volgt al therapie vanaf hij 18 maanden jong was. "Hij heeft in het verleden al één of twee kleine, zelfstandige stapjes gezet, maar doorgaans valt hij meteen erna om", aldus mama Mandy Hanson. "Veel artsen en therapeuten vertelden ons dat hij nooit zelfstandig zou kunnen stappen, en kijk nu."

De moeder postte het filmpje zondag op Twitter, waar het meteen een hoge vlucht nam. Tot dusver is de video al 8 miljoen keer bekeken. Het gros van de meer dan 20.000 reacties onder het filmpje staat bol van de ontroering en emotie.

Since we all could use a little happiness in our lives these days?? My youngest son (age 5) has progressive cerebellar atrophy and is physically handicapped. He also has 10 therapies a week. Today, he finally took independent steps!! #MyHero #NeverGiveUp pic.twitter.com/HZhU2yt6sH

— Mandy Hanson (@MandyAUtiger19) June 13, 2020