Asielcentrum Lint in lockdown nadat bewoners positief testten

In het Antwerpse Lint hebben enkele bewoners van een opvangcentrum voor asielzoekers positief getest op het coronavirus. Dat zegt het Rode Kruis, dat het centrum in samenspraak met de burgemeester in lockdown heeft geplaatst. De besmette bewoners zijn in een quarantaineafdeling geplaatst. In het centrum verblijven zowat 130 mensen.
door
Janne
Leestijd 1 min.

Om hoeveel besmettingen het precies gaat, wil het Rode Kruis niet kwijt. "Maar het gaat niet om een echte 'uitbraak', het aantal besmette personen is zeer beperkt", zegt Nena Testelmans van het Rode Kruis. Lint kwam de voorbije dagen in het nieuws als een van de gemeenten in de Antwerpse zuidrand met opvallend veel besmettingen in verhouding met het aantal inwoners. Er wordt momenteel nagegaan met wie de besmette bewoners van het opvangcentrum contact hadden, zowel binnen als buiten het centrum. "De bewoners die nauw contact hadden met hen zitten alvast in isolatie op hun kamer tot het resultaat van hun test bekend is", aldus nog Testelmans.

Bij het personeel zijn vooralsnog geen symptomen vastgesteld. "Zij beschikken ook over voldoende beschermingsmateriaal om met de quarantaineafdeling om te gaan", zegt Testelmans.

News

meer News