Australische grapjassen crashen Noord-Koreaans golftoernooi

Twee Australiërs hebben een grap van formaat uitgehaald. De mannen deden zich voor als professionele golfers, om deel te nemen aan een toernooi in Pyongyang. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Hoewel Morgan Ruig en Evan Shay nauwelijks ervaring hebben, vonden ze het amusant om zich voor te doen als professionele golfers en zich vervolgens in te schrijven voor het toernooi van Pyongyang. Nadat ze hun mail verstuurd hadden, dachten ze dat de grap erop zat.

Maar het werd nog veel beter. De competitie staat volgens de site open voor liefhebbers van alle nationaliteiten, behalve Zuid-Koreanen. De inzending van Ruig en Shay werd aanvaard en het duo mocht afreizen naar de dictatuur.

Het duo besloot volledig op te gaan in de mop en maakte vesten om eruit te zien als officiële leden Australische golfteam. De Noord-Koreanen ontvingen de grapjassen vriendelijk, maar eenmaal op het golfterrein werd al snel duidelijk dat ze er weinig van bakten.

"Ik had een score van 120 en mijn caddy vertelde me dat ik mijn familie ten schande had gebracht", getuigt Ruig bij Yahoo Sports. De organisatoren trokken zich weinig aan van de Australische onkunde. Bij vertrek dachten Ruig en Shay even dat ze in nauwe schoentjes zaten, maar ze mochten zonder enig probleem vertrekken.

Ondanks hun gestuntel, eindigden Ruig en Shay niet op de laatste plaats. Die twijfelachtige eer ging naar de 15-jarige dochter van de ambassadeur van Nepal.