Australische hockeymannen laten zich verrassen door Spanje

door
Belga
Leestijd 1 min.

Australië (FIH 1) is gisteren op het olympisch hockeytoernooi voor mannen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro tegen een verrassende 0-1 nederlaag tegen Spanje (FIH 11) aangelopen. De Aussies, de regerende wereldkampioenen, zagen hoe Alex Casasayas na zes minuten de enige treffer uit de partij lukte. Het was voor beide landen de tweede partij in groep B, de poule van de Belgen (FIH 6). Australië had zaterdag Nieuw-Zeeland (FIH 8) met 2-1 geklopt en ook Spanje was zijn toernooi met een overwinning begonnen (7-0 tegen de Brazilianen).

Eerder gisteren hadden de Red Lions in het Olympic Hockey Centre de vloer aangeveegd met gastland Brazilië (FIH 30), het werd maar liefst 12-0. In de stand leiden België en Spanje met elk zes punten, dan volgen Australië (3), Nieuw-Zeeland (1), Groot-Brittannië (1) en Brazilië (0).

Op de derde speeldag - morgen - treft België Australië, neemt Spanje het op tegen Nieuw-Zeeland en ontmoeten de Britten en Nieuw-Zeeland mekaar. De eerste vier van de poule plaatsen zich voor de kwartfinales. De Red Lions staan voor de derde opeenvolgende keer op de Spelen. Na een negende plaats in Peking volgde in 2012 een vijfde plaats in Londen.

bron: Belga