Auto rijdt in op Brits parlement: bestuurder verdacht van "terreurdaad"

Twee mensen zijn deze ochtend naar het ziekenhuis gebracht na het incident met een auto aan het Britse parlement in Londen. Dat meldt de Londense ambulancedienst. De man die aan het stuur zat van de wagen is opgepakt en zou terroristische motieven gehad hebben.
door
Belga
Leestijd 2 min.

De auto is volgens de Metropolitan Police om 07u37 plaatselijke tijd ingereden op veiligheidsbarrières aan het parlement. Daarbij liepen twee mensen verwondingen op. Zij zijn naar het ziekenhuis overgebracht, maar verkeren niet in levensgevaar. De politie kon de bestuurder van de wagen ter plaatse arresteren. Zijn identiteit is nog niet bekend, maar het is ondertussen wel al geweten dat hij verdacht wordt van een "terreurdaad". Het is de antiterreurdivisie van de Londense politie die het onderzoek voert.

Uit auto gesleurd

Volgens ooggetuigen reed de autobestuurder aan hoge snelheid en ogenschijnlijk moedwillig in op de veiligheidsbarrières. Op videobeelden die circuleren op sociale media is te zien hoe zwaar bewapende politiemensen de dader uit zijn beschadigde auto sleuren. Meerdere straten in de omgeving zijn afgesloten voor het publiek en heel wat gewapende politiemensen zijn op de plaats van het incident. Helikopters vliegen boven Westminster Palace. Het metrostation Westminster is gesloten.

Het Britse parlement is omgeven door veiligheidsbarrières uit staal en beton sinds een aanslag in maart 2017. Toen was een dader met een auto op Westminster Bridge in een mensenmenigte gereden. Daarbij kwamen vier mensen om het leven. De dader stak ook een politieagent neer voor hij door de politie neergeschoten werd.

News

meer News