Auto's politie Ontario schieten GPS-pijltjes af

Een aantal van de voertuigen van de politie in de Canadese provincie Ontario hebben een Bond-achtig gadget gekregen. Voortaan kunnen ze auto's die vluchten raken met GPS-toestellen die op de carrosserie blijven hangen.
door
Xavier
Leestijd 1 min.

Veiligheid voor alles, zelfs tijdens een achtervolging, als het van de politie van Ontario afhangt. De ordediensten daar hebben enkele van hun wagens een coole upgrade geven. Als ze een auto achterna zitten, kunnen ze die bestoken met een GPS-toestel.

Het projectiel heeft ongeveer de grootte van een klein soepblik en wordt uit de grill vooraan aan de auto geschoten. Als het de auto raakt, blijft het daarop kleven en stuurt het een GPS-signaal terug naar de agenten. Zo kunnen ze de verdachte aan een lager tempo volgen, wat veiliger is voor de mensen in de achtervolging en de omstaanders.

Laser richt op doel

Om het doel te raken, kunnen de agenten gebruik maken van een controlepaneel. Bovendien zal een laser mee helpen om de doelwitten in beeld te brengen. Enkel agenten met een speciale opleiding zullen het toestel mogen gebruiken.

"We heel hier heel enthousiast over", liet de commisaris van de verkeerscel Brad Blair aan CBC weten. "Het is belangrijk dat we blijven kijken naar nieuwe technologieën en manier om onze wegen veilig te houden."