Baars met kervelpesto en aardappelsalade

door
Stefan
Leestijd 1 min.

Even je bestelling plaatsen en op de afgesproken dag staat er een grote, mysterieuze papieren zak op je aanrecht. De ingrediënten uitpakken voelt een beetje als kerstmis light, de bijgeleverde instructies volgen is regelrecht kinderspel. Als je de tekst niet snapt, zijn er altijd nog de foto's. Geloof je me niet? Probeer het zelf maar eens, succes verzekerd. Omkomen van de honger ga je zeker niet doen, de porties zijn ruim berekend en omdat alles netjes is afgemeten en afgewogen, gaat er niets verloren.

Wat heb je nodig (voor twee personen)?

500 gr aardappelen, 20 gr kervel, 20 gr cashewnoten, 2 victoriabaarsfilets, 1 halve komkommer, 1 rode ui, 3 stengels bleekselderij, zout, zwarte peper, 1 el azijn, 7 el olijfolie

Stap 1

Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Was de aardappels, snij ze in grove stukken en kook ze tot ze beetgaar zijn.

Stap 2

Mix de kervel en de cashew­noten met 4 el olijfolie in een hoge beker met de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Leg de baarsfilets in een ovenschaal en bedek de bovenkant met een royale portie pesto. Gaar ze in een voorverwarmde oven op 180 graden. De gaartijd is afhankelijk van de dikte van de filets.

Stap 4

Schil de komkommer en de ui en snij ze in dunne schijfjes. Doe hetzelfde met de bleekselderij. Doe de groenten in een kom en voeg de aardappelen toe. Breng de salade op smaak met azijn, olijfolie, peper en zout.

News

meer News