Baby wordt geboren met spiraal van zijn moeder in de hand

Een pasgeboren baby uit de Amerikaanse staat Alabama is al razend populair op het internet. De reden daarvoor is het spiraal dat je op de foto ziet.
door
Laura.Brusselaers
Leestijd 1 min.

De kleine Dexter Tyler is op de foto te zien met in zijn rechterhand het spiraaltje van zijn moeder, dat ervoor moest zorgen dat hij niet geboren werd. De mama, Lucy Hellein, postte het beeld op Facebook met daarbij de tekst "Mirena fail".

Hellein had het spiraaltje vorig jaar in augustus laten inbrengen. Het was de derde keer dat ze dit voorbehoedsmiddel gebruikte. "De vorige twee hadden prima gewerkt, maar in december kreeg ik te horen dat ik zwanger was. Ik nam aan dat ik nog maar enkele weken ver was."

Mysterie

Het tegendeel bleek waar te zijn, de vrouw was al 18 weken in verwachting. "Mijn spiraaltje was nergens te bespeuren op het beeld van de echo. Mijn gynaecoloog dacht dat het er misschien was uitgevallen, maar ik was niet overtuigd."

Bij de geboorte werd het mysterie opgelost. "Tijdens de bevalling ging mijn gynaecoloog op zoek en hij vond het spiraaltje achter de placenta. Daarop namen we een foto van Dexter met de Mirena in zijn hand." Het beeld van de baby werd vrijdag gepost en meteen massaal geliket.