Balenciaga pakt wéér uit met zak die lijkt op boodschappentas

Het Franse modehuis Balenciaga staat bekend om zijn peperdure, maar bizarre ontwerpen. Nieuwste paradepaardje in de lijst: een tas die veel vergelijkingen vertoont met de boodschappentassen van de Duitse supermarkt Edeka.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

2017 was zonder twijfel het jaar van de vreemde modeverschijnselen. Denk maar aan de knalrode broek waar stiletto's aan vast hangen of de Balenciaga-tas die als twee druppels water lijkt op de boodschappenzak van Ikea.

Net voor we 2018 ingaan, herhaalt het Franse modehuis dat kunstje nog eens. Deze keer lieten ze zich inspireren door de zakjes van de Duitse supermarkt Edeka. De geel-witte-blauwe handtas is niet zoals bij het origineel gemaakt van plastic, maar van lamsleder. Het opvallende accessoire maakt deel uit van de mannencollectie voor het voorjaar van 2018.

Gegeerde zak

Zoals wel vaker de gewoonte is bij Balenciaga, moet je diep in de buidel tasten voor de bijzondere handtas. Eén exemplaar kost al snel 795 euro. Toch kan je er donder op zeggen dat ze als zoete broodjes over de toonbank gaan, want momenteel is de tas uitverkocht op de webshop van het modemerk.

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on