Bananenkunstenaar verovert het internet

door
Roald
Leestijd 1 min.

De 37-jarige Stephan Brusche maakt indruk met kunst op bananen. De kunstenaar die in Rotterdam geboren werd, laat graag zijn creativiteit zien op allerlei soorten fruit maar vooral bananen. De kunstenaar beschildert het fruit, maakt er foto's van en eet het dan lekker op voor het wegrot. De fruitdoodles zijn ondertussen enorm populair op het internet.

Brusche heeft graag jonge, egale en gele bananen. "Als er plekjes op zitten, dan kan ik er meestal niet veel meer mee doen," vertelde de kunstenaar aan AD. Vervolgens snijdt en tekent hij ware kunstwerken die variëren van een vissengraat tot Marilyn Monroe of de Hand van God van Michelangelo. Hij fotografeert steeds het eindresultaat en plaatst de foto's online op Instagram. Het kunstwerk zelf eet hij daarna op. "De foto is het eindresultaat en die blijft altijd goed terwijl het werk zelf snel zou rotten."

Brusche gebruikt naast bananen nog ander fruit om op te tekenen. "Maar de bananenschil is met afstand de beste schil om op te tekenen. Dat gaat bijna vanzelf en de vrolijke kleur en leuke vorm zijn inspirerend."

De Rotterdammer werd dankzij Instagram snel bekend in de kunstwereld. Een van zijn volgers tipte de fotografie aan boredpanda.com en vanaf toen ging het snel voor Stephan. De man staat nu vaak op grote nieuwssites in Amerika en Australië en ook op social media is zijn kunst erg populair.