Bandé laat kassa rinkelen Achter de Kazerne

KV Mechelen staat op het punt om een grote slag te slaan. Hassane Bandé is voor een recordbedrag op weg naar Ajax, dat bijna 10 miljoen euro veil heeft voor de vlotscorende aanvaller.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf is de deal zelfs zo goed als beklonken. Bandé zou zondagavond gespot zijn in de buurt van de ArenA in Amsterdam, waar een contract voor vijf seizoenen op hem ligt te wachten.

Ajax lijkt zo de strijd om de 19-jarige Burkinees te winnen, voor de neus van andere gegadigden als PSV, Porto, Arsenal en in eigen land ook Anderlecht en Club Brugge.

De interesse voor Bandé hoeft niet te verbazen. Met acht doelpunten in dertien wedstrijden is de piepjonge aanvaller dit seizoen de meest productieve spits in de Jupiler Pro League.

Bovendien kan hij ook op de flanken uit de voeten, wat voor Ajax een bijkomend pluspunt is. Zelf lijkt Bandé ook gewonnen voor een tussenstop in de Eredivisie, eerder dan meteen de overstap naar een topcompetitie te maken.

Recordtransfer

Financieel kan KV Mechelen alvast een flinke slag slaan. Volgens De Telegraaf leggen de Nederlanders 9,5 miljoen euro op tafel. Bandé zou daarmee veruit de duurste uitgaande transfer ooit zou zijn voor de Kakkers. Ter vergelijking: voor Sofiane Hanni vingen de Mechelaars anderhalf jaar geleden zo'n 2,5 miljoen euro.

Omdat Malinwa nog in volle degradatiestrijd verwikkeld is, zou Ajax bovendien bereid zijn om Bandé de rest van het seizoen te laten volmaken Achter de Kazerne. Volgende zomer kan hij dan verhuizen naar de Nederlandse recordkampioen.