Bedenker van Minecraft koopt nieuwe villa die een dag later volledig nagebouwd werd op het spel zelf

door
Roald
Leestijd 2 min.

Markus 'Notch' Persson, de bedenker van Minecraft, kocht deze week een gigantische villa in Beverly Hills en dus was het slechts een kwestie van tijd voor er iemand het bescheiden optrekje van 70 miljoen dollar zou nabouwen in het spel.

Het is misschien wel het meest toepasselijke verhaal voor deze tijd: een rijke nerd koopt een groot herenhuis in Beverly Hills (waarvoor hij Beyoncé en Jay Z moest overbieden) en zijn huis belandt na amper een paar dagen op het monster dat hij zelf creëerde. Het huis werd steen voor steen nagebouwd.

Niemand twijfelt eraan dat Persson geld heeft. De Zweed lanceerde in 2011 Minecraft dat ondertussen werd opgekocht door Microsoft en waarvan er al 50 miljoen exemplaren over de toonbank zijn gegaan. Een spectaculaire prestatie voor het kleine project gecodeerd door een handvol Zweden. Vanaf het begin trok het spel een zeer toegewijde en creatieve gemeenschap aan wat hielp in de groei en ontwikkeling van het spel en de publiciteit.

Het bedrijfje Mojang werd een paar jaar later door Microsoft gekocht voor 2.5 miljard dollar. Persson wil verder niet veel meer te maken hebben met het spel want hij houdt meer van kleinere games waaraan hij kan sleutelen, de zogenaamde Indie Games.

Het huis van Notch in Beverly Hills:

Ondertussen wordt er ook een film van het spel gemaakt door (en daar zijn we allemaal heel blij om) het team van de Lego Movie. Het zal dus opnieuw een hilarische live action film worden. Wie de film mist, kan er echter zeker van zijn dat er een maand later iemand een shot voor shot remake zal maken... op Minecraft.