Bedrijf pakt tekort aan butlers zelf aan

Om het hoofd te bieden aan het tekort aan gekwalificeerde butlers, start het bedrijf VIP & Butler Services met een eigen butleropleiding. "Veel pas afgestudeerden kunnen nog geen trappist inschenken."
door
Xavier
Leestijd 2 min.

In de top tien van knelpuntberoepen duiken de laatste jaren vaak technische profielen op. Mensen die gespecialiseerd zijn in een bepaalde tak van de bouw of hun weg kennen in de informaticawereld. Maar wat blijkt, de arbeidsmarkt heeft ook nood aan iemand die zowel alles kent van een eloquente tafeldekking als een heerlijke en innovatieve cocktail uit zijn mouw kan schudden. Daarom gaat het butlerbedrijf VIP & Butler Services zelf nieuwe ‘lifestyle managers' opleiden.

Vier weken praktijkles

Het nieuwe traject aan de ‘Academy voor Butler en Lifestyle Management' bestaat uit twee delen. Het eerste deel is theoretisch en duurt tien weken. Cursisten gaan aan de slag met tien modules, gaande van kennis van dranken, tot communicatie en houding. Het tweede deel is een praktisch gedeelte waarbij de cursisten vier weken volop meedraaien in de sector. Er zullen ook enkele masterclasses worden aangeboden.

Samen hangt hier wel een prijskaartje van net geen 9.000 euro aan vast. "Maar de gepassioneerde cursisten die goed scoren bieden wij meteen een exclusiviteitscontract aan", aldus hoofdbutler Kristiaan Polgar.

"Instroom scholen valt tegen"

Aspirant-butlers kunnen in ons land al een opleiding volgen, bijvoorbeeld in de Brusselse ‘School for Butlers & Hospitality', maar VIP & Butler Services is niet tevreden over de instroom vanuit de hotel- of butlerscholen. "Veel net afgestudeerden kunnen nog een krant strijken of een tafel dekken, maar een trappist inschenken lukt dan weer niet. Daarom willen we zelf opleidingen geven, op een niveau dat onze klanten van ons verlangen."

Het bedrijf verleent verschillende butlerdiensten voor feesten of evenementen, maar merkt de laatste tijd vooral een sterk stijgende vraag naar mensen die het leven van een persoon of een gezin zo gestructureerd mogelijk laten verlopen. Naast butlers gaat het ook op zoek naar chauffeurs, eventplanners en nanny's.

News

meer News

Spotlight

The Lost King: «Vrouwen moeten dubbel zo hard knokken om hun doel te bereiken»

Van een koningin naar een koning is maar een kleine stap. Na ‘The Queen’ en ‘Victoria & Abdul’ gaat regisseur Stephen Frears voor zijn nieuwe film ‘The Lost King’ nog maar eens te rade bij het Britse koningshuis. De komedie baseert zich op historische feiten en toont hoe een amateur-geschiedkundige alles in het werk stelt om de beenderen van koning Richard III op te sporen... meer dan 500 jaar na zijn dood.

meer Spotlight