IN BEELD. Dit huis is perfect voor kattenliefhebbers en boekwurmen

Een koppel had een renovatie gepland voor hun stekje in Brooklyn. En het moet gezegd worden, het resultaat is een woonst waar menig kattenliefhebber en boekenwurm jaloers op zal zijn.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

Om hun droomhuis tot een goed eind te brengen, heeft het stel het architectenbureau  Barker Freeman Design Office Architects onder de arm genomen. Zij kregen carte blanche, maar moesten beloven dat de woning ook een 'thuis' werd voor hun twee "verlegen, maar nieuwsgierige" katten. Tegelijk wilden ze ook voldoende plaats om hun boekencollectie ten toon te stellen.

En eerlijk is eerlijk, het resultaat mag gezien worden. In elke kamer vind je wel een, al dan niet ingewerkte, boekenkast. Leuk detail: de kasten zijn op zo'n manier ontworpen dat de katten zich er op kunnen uitleven. Zo vormen de planken trapjes voor de katten, zodat ze gemakkelijk van de ene relaxplaats naar de andere kunnen trippelen. Sommige trappen leiden zelfs naar de volgende verdieping, waar ze via een luikje in een andere kamer kunnen belanden. Wij hebben zo'n donkerbruin vermoeden dat zowel de eigenaars als de twee viervoeters in hun nopjes zijn met hun nieuwe stekje.

Foto Barker Freeman Design Office

Foto Barker Freeman Design Office

News

meer News