IN BEELD. Regen verandert woestijn in prachtig klaprozentapijt

Bij een woestijn denk je niet meteen aan een bloemenzee. In de woestijn in Californië is dat nochtans een jaarlijks tafereel. Door de hevige regenval van de afgelopen maanden is de bloemenpracht nog indrukwekkender en dat levert mooie beelden op.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 2 min.

Een van de vele staatsparken van de Verenigde Staten, Anza-Borrego, ligt in de woestijn van Californië. Tijdens het grootste deel van het jaar vormt het een dor landschap, maar in het voorjaar kan je er genieten van miljoenen klaprozen. De afgelopen maanden heeft het bovendien zo hard geregend, dat de bloemenzee nog prachtiger is dan normaal.

#SuperBloom

Onder de hashtag #SuperBloom delen mensen spontaan hun foto's van de klaproosvelden. Meer dan 100.000 foto's werden al geplaatst. Vooral influencers zijn blij met de natuurpracht en maken dan ook volop gebruik van de super bloom. Het stadje Borrego Springs ligt net naast het park en telt normaal 3.000 inwoners, maar tijdens het spektakel verwelkomt het zo'n 200.000 bezoekers. Natuurliefhebbers zijn minder blij, want de toeristen lopen ongegeneerd door de bloemen heen.