IN BEELD. Reusachtige graancirkels lokken massa kijklustigen

In een Duits veld zijn indrukwekkende graancirkels opgedoken met een totale diameter van 180 meter. De getroffen landbouwer heeft geen enkel idee wie of wat de geometrische tekening op zijn grond heeft gemaakt.
door
Matthias
Leestijd 1 min.

Volgens sommigen zijn het kunstwerken gemaakt door hogere krachten, anderen beschouwen het fenomeen als puur vandalisme. Feit is dat de eigenaar van het veld in het Duitse Mammendorf, op een veertigtal kilometer van München, niet weet hoe de graancirkels er gekomen zijn.

En hoewel ze voor veel nieuwsgierigen een geweldige attractie vormen, is de landbouwer er niet mee opgezet. Hij raamt zijn verlies op zo'n 4.000 euro en heeft klacht neergelegd tegen onbekenden.

Foto's AFP / C. Stache

 

 

 

News

meer News

Spotlight

ZOVEEL procent van de Belgen eet minstens vier keer per week vlees

Meer dan de helft van de Belgen (56%) eet minstens vier keer per week vlees, inclusief gevogelte. De belangrijkste redenen daarvoor zijn de smaak en veelzijdigheid van vlees, de gewoonte om vlees te eten en de voedzaamheid van vlees. Dat blijkt uit een onderzoek van iVox, uitgevoerd in februari 2023 in opdracht van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM).

meer Spotlight