"Begin maart duidelijkheid nodig over festivalzomer"

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir hoopt "tegen begin maart" duidelijkheid te kunnen geven over de organisatie van evenementen en festivals. Dat heeft de N-VA-minister tijdens een gedachtewisseling in het Vlaams Parlement gezegd.
door
aaron.verbrugghe
Leestijd 1 min.

Door het coronavirus konden er vorig jaar geen grote zomerfestivals plaatsvinden en werden ook grote evenementen massaal geannuleerd. Maar wat met grote evenementen in de komende maanden en wat met de zomerfestivals?

Een maand geleden zei Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon nog dat hij met de festivalorganisatoren had afgesproken om tegen «uiterlijk midden maart» de knoop over de zomerfestivals door te hakken.

Forse voorbereiding

Omdat grote evenementen en festivals veel voorbereidingen vragen, hoopt ook Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) snel meer duidelijkheid te kunnen geven aan de organisatoren van evenementen en festivals.

"We zijn samen met de virologen en de sector de modaliteiten aan het bekijken. Ik hoop dat we binnenkort duidelijkheid kunnen geven over de voorwaarden waaronder een evenement of festival kan plaatsvinden. Die duidelijkheid wil ik tegen begin maart hebben", aldus minister Demir.