Bejaarden zitten tot hun middel in het water door storm Harvey

Zo'n 25 bewoners van een rusthuis in het Texaanse Dickinson zijn gered. Eerder ging een foto viraal, waarop te zien was hoe de bejaarden tot in hun middel in het water zaten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De triestige foto is gemaakt door de eigenaar van het La Bella Vita-rusthuis. Haar schoonzoon deelde het beeld op zijn beurt op Twitter. Daar werd de post ruim 4.000 keer gedeeld. Heel wat mensen hadden immers hun twijfels over de authenticiteit van de foto.

Jammer genoeg is het plaatje wel degelijk echt, bevestigde twittergebruiker Dohobob. "Mijn tante staat op de foto", liet ze weten. Blijkbaar kreeg de rusthuisdirectrice lange tijd te horen dat een evacuatie niet nodig was, tot de tweet dus het tegendeel bewees. Ondertussen zijn de ouderen uit hun benarde situatie gered. In totaal werden ongeveer 25 bewoners bevrijd.

La vita Bella nursing home in Dickinson Texas is almost underwater with nursing home patients pic.twitter.com/oCNkrgoRZY

— Timothy J. McIntosh (@DividendsMGR) 27 augustus 2017

Harvey

De overstroming is veroorzaakt door de tropische storm Harvey. In sommige wijken van Houston staat het water zelfs al anderhalve meter hoog. Ter vergelijking: in twee dagen tijd is in Texas meer neerslag gevallen dan bij ons in zes maanden. Het zou om de grootste overstroming in 500 jaar gaan.