Belg ziet meer ufo's vliegen

Vorig jaar hebben de Belgen 224 keer een ufo gezien. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Belgisch UFO-meldpunt, dat de waarnemingen van merkwaardige verschijnselen in de lucht onderzoekt.
door
Heleen
Leestijd 1 min.

Belgen dienden in 2015 224 formulieren in om merkwaardige verschijnselen in de lucht te melden, in 2014 waren het er 180. Volgens het UFO-meldpunt is de stijging deels te wijten aan de media-aandacht voor twee opvallende meldingen.

Het UFO-meldpunt zegt dat er opvallend veel waarnemingen waren die verklaard konden worden door een astronomisch verschijnsel. "Naar aloude gewoonte zorgden Venus (al dan niet in conjunctie met Jupiter) als Sirius (de helderste ster aan de hemel, red.) en de maan voor veel verwarring", klinkt het.

In totaal werden 45 waarnemingen verklaard door een ster, planeet of de maan. Andere regelmatig terugkerende verklaringen zijn een ballon (14), een vliegtuig of helikopter (14), of een meteoor of ruimteschroot (13).

Een recordjaar was 2015 niet. In 2011 waren er 342 meldingen. De meeste meldingen kwamen uit Oost-Vlaanderen. Vermoedelijk is de oorzaak dat een van de twee opmerkelijke meldingen die veel media-aandacht kregen uit De Pinte kwam.