Belgen in het buitenland - Doelpunt van Hazard kan Chelsea niet redden in League Cup

door
Belga
Leestijd 2 min.

Arsenal heeft Chelsea woensdagavond uitgeschakeld in de halve finales van de Engelse League Cup. Eden Hazard kwam tot scoren voor Chelsea, dat uiteindelijk met 2-1 onderuitging. De heenwedstrijd was op 0-0 geëindigd. Hazard startte en kreeg in de spits als valse negen de voorkeur op Michy Batshuayi, die op de bank begon. Thibaut Courtois en Charly Musonda zaten niet in de selectie. Al na acht minuten was Hazard alles en iedereen te snel af, en kon hij de 0-1 over de grond voorbij doelman Ospina schuiven. Met een owngoal maakte Antonio Rüdiger (13.) al snel gelijk. Granit Xhaka (61.) trapte Arsenal uiteindelijk naar de finale, op 25 februari op Wembley tegen Manchester City. Batshuayi kwam nadien (66.) nog invallen voor Pedro.

In een inhaalwedstrijd van de derde speeldag van de Italiaanse Serie A namen nummers zes en vijf Sampdoria en AS Roma het tegen mekaar op. Dennis Praet en Radja Nainggolan stonden beiden in de basiself. Net voor de rust was het Fabio Quagliarella (45.+2) die van op de stip de score opende voor Sampdoria. Het bleek achteraf het enige doelpunt. Praet ging tien minuten voor tijd naar de kant.

Monaco ontving Lyon in de zestiende finales van de Franse beker. Youri Tielemans begon op de bank, en het was zijn ploegmaat Stevan Jovetic (13.) die al snel met een eerste treffer kwam. Al snel volgden er echter twee van Lyon, eerst via Bertrand Traore (21.) en daarna door een owngoal van Djibril Sidibe (25.). Na 63 minuten maakte Tielemans zijn opwachting, ploegmaat Rony Lopes (71.) kwam daarna nog met de aansluitingstreffer. Daar bleef het echter bij, exit Monaco dus.

In de Nederlandse Eredivisie ontving Utrecht kampioen Feyenoord. Cyriel Dessers viel bij de thuisploeg in na 63 minuten, tevoren was er al twee keer gescoord. De openingstreffer was voor Feyenoord en kwam van Sam Larsson (23.), Gyrano Kerk (41.) maakte gelijk. Ook een invalbeurt van nieuwkomer en clubicoon Robin van Persie (81.) kon niets meer aan de uitslag veranderen.

bron: Belga