Belgen in het buitenland - Invaller Romelu Lukaku heeft zeven minuten nodig om te scoren

Manchester United heeft woensdag in de Premier League met 0-2 van Bournemouth gewonnen. Invaller Romelu Lukaku kwam tot scoren, zijn zestiende in de Premier League dit seizoen. Lukaku kreeg in eerste instantie rust van José Mourinho, maar na 63 minuten mocht hij toch zijn opwachting maken. Chris Smalling (28.) had Manchester United al veel eerder op voorsprong gebracht. Lukaku had slechts zeven minuten nodig om er met een schot in de rechterbovenhoek 0-2 van te maken.

In Italië kwamen er heel wat Belgen in actie. Napoli, waar Dries Mertens na 57 minuten inviel, won met 4-2 van Udinese. Jakub Jankto (41.) opende de score voor Udinese, Lorenzo Insigne (45+2.) maakte gelijk. In de tweede helft volgde hetzelfde patroon met een doelpunt van Svante Ingelsson (55.) en de gelijkmaker van Raul Albiol (64.). Napoli ging er daarna nog overheen met goals van Arek Milik (70.) en Lorenzo Tonelli (75.).

Juventus, de grote concurrent van Napels, liet met een 1-1 gelijkspel bij Crotone eveneens punten liggen. Sampdoria, met Dennis Praet in de basis, won met 1-0 tegen Bologna. Duvan Zapata scoorde in extremis (90+3.). Bij AS Roma, dat met 2-1 van Genoa won, bleef Radja Nainggolan op de bank.

Jordan Lukaku startte voor Lazio, dat met 3-4 won bij Fiorentina na een spektakelwedstrijd. Jordan Veretout (16, 31, 54.) maakte alle doelpunten voor de thuisploeg, Luis Alberto (39, 73.), Martin Cáceres (45.) en Felipe Anderson (69.) scoorden tegen. In de eerste veertien minuten waren er al rode kaarten voor Fiorentina-doelman Marco Sportiello en Lazio-middenvelder Alessandro Murgia. Lukaku ging na 72 minuten naar de kant. Samuel Bastien kwam niet van de bank van Chievo, dat 0-0 gelijkspeelde bij SPAL.

Sparta Rotterdam won in Nederland met 2-1 van NAC. Bij Sparta speelde Ryan Sanusi de hele wedstrijd. Willem II, met Jordy Croux in de basis en Ismail Azzaoui (56.) als invaller, verloor met 1-5 van Feyenoord. Excelsior-Heracles werd 2-2. Bram Castro stond in doel bij Heracles.