Belgen in het buitenland - Lukaku helpt Manchester United met honderdste Premier League-doelpunt voorbij Swansea

door
Belga
Leestijd 1 min.

Manchester United heeft zaterdag op de 32e speeldag van de Premier League Swansea City met 2-0 geklopt. Romelu Lukaku brak voor ManU de ban met het honderdste doelpunt uit zijn loopbaan in de Premier League. Lukaku sloeg na vijf minuten toe. De Rode Duivel trapte de bal, via de voet van een verdediger, onhoudbaar in de kruising. Toen Sanchez (20.) even nadien de score verdubbelde, was de partij gespeeld. Onder meer Lukaku, de hele partij op het veld, liet nadien een derde treffer liggen. Marouane Fellaini ontbrak bij United op het wedstrijdblad.

Laurent Depoitre verloor met Huddersfield Town tegen Newcastle met het kleinste verschil. Pérez (80.) scoorde in de slotfase de winnende treffer. Depoitre maakte de hele wedstrijd vol.

In de stand staat United tweede met 68 punten. Stadgenoot Manchester City voert de ranking ruim aan met 81 punten en komt later op de dag (18u30) nog in actie bij Everton. Huddersfield volgt als zestiende met 31 punten.

- SCHOTLAND -

Celtic boekte zaterdag op de 32e speeldag van de Schotse Premiership een eenvoudige thuiszege tegen rode lantaarn Ross County. Dembélé (25.), op strafschop, Armstrong (48.) en Rogic (60.) scoorden de goals. Dedryck Boyata verliet bij Celtic halfweg het veld, zijn teamgenoot Charly Musonda jr. bleef op de bank.

In de stand staat Celtic ruim aan de leiding. Het team uit Glasgow telt 71 punten, twaalf meer dan eerste achtervolger Rangers.

bron: Belga