Belgen in het buitenland - Origi verliest met Liverpool finale Audi Cup

Invaller Divock Origi is er met Liverpool niet in geslaagd de finale van de Audi Cup te winnen. Liverpool verloor, zonder Simon Mignolet in doel, na penalty's van Atletico Madrid, waar Yannick Carrasco niet in actie kwam. Dennis Praet scoorde met Sampdoria in een oefenwedstrijd tegen Manchester United.

In de finale van de Audi Cup opende Bare (33.) de score voor de Madrilenen, Firmino maakte in het slot (83.) gelijk met een strafschop. Origi was in tussentijd (64.) ingevallen en benutte na de reguliere speeltijd zijn penalty. Zijn ploegmaat Henderson miste echter de zijne, en zo was Atletico Madrid eindwinnaar.

In Man United-Sampdoria werd het 2-1. Romelu Lukaku speelde het eerste uur, Marouane Fellaini mocht opdraven vanaf de rust. Voor en na de goal van Praet (63.) waren er doelpunten van Mkhitharyan (10.) en Mata (81.).

Bij Trabzonspor scoorde Theo Bongonda de openingstreffer in een met 2-0 gewonnen oefenpartij tegen het Spaanse Alaves. Adnan Januzaj stond bij Real Sociedad in de basis tegen Groningen. Bij Wolfsburg mocht Landry Dimata in minuut 77 invallen tegen Newcastle, waar Aleksandr Mitrovic scoorde. Koen Casteels speelde niet.