Belgen in het buitenland - Romelu Lukaku helpt Manchester United aan gelijkspel in Southampton

Manchester United heeft zaterdag op de veertiende speeldag in de Premier League 2-2 gelijkgespeeld op bezoek bij Southampton. De Mancunians stonden na twintig minuten al 2-0 in het krijt, na treffers van Stuart Armstrong (13.) en Cédric (20.). Na de aansluitingstreffer van Romelu Lukaku (33.) scoorde Ander Herrera zes minuten later de gelijkmaker, meteen ook de eindstand op St. Mary's. Een doelpunt van de verlossing voor Lukaku, die bij United sinds 15 september niet meer aan scoren was toegekomen en zo bijna duizend speelminuten droog stond. Zijn teller staat nu op vijf competitietreffers, die hij opvallend genoeg allemaal buitenshuis scoorde. Op Southampton werd hij in de slotfase naar de kant gehaald voor Jesse Lingard, Marouane Fellaini speelde wel de hele wedstrijd en liep tegen een geel karton aan.

Met het 2-2 gelijkspel schiet ManU niets op. Met slechts zes overwinningen dit seizoen komen ze momenteel niet verder dan de zevende plaats, op zestien punten van leider City. Southampton heeft dit seizoen pas één zege geboekt en staat achttiende.