Belgen in het buitenland - West Brom grijpt laatste strohalm, Chadli maakt rentree en Vertonghen valt uit

door
Belga
Leestijd 2 min.

West Bromwich Albion heeft zaterdag op de 37e speeldag in de Premier League een belangrijke zege geboekt tegen Tottenham (1-0). Door het doelpunt van Jake Livermore blijft West Brom een kans maken op het behoud. Nacer Chadli vierde na meer dan vier maanden blessureleed zijn comeback bij de thuisploeg. Jan Vertonghen hinkte bij de Spurs dan weer met een enkelblessure van het veld. Onder interim-coach Darren Moore verloor West Brom al vier duels niet meer. De "Baggies" legden onder meer Manchester United over de knie en hielden Liverpool op een gelijkspel. Met Tottenham kwam er opnieuw een topclub over de vloer. Enkel winnen was goed genoeg, puntenverlies betekende immers de degradatie naar het Championship. Het venijn van de kansarme wedstrijd, waarin Harry Kane op het halfuur een dot van een kans miste, zat in de staart. Tottenham kreeg het leer niet weg na een hoekschop, Livermore gooide zich ernaar en werkte het broodnodige doelpunt over de doellijn.

Omdat Swansea met 1-0 onderuit ging bij Bournemouth, mag West Brom blijven dromen van de redding. De Baggies tellen één punt minder dan Southampton, dat wel nog drie matchen te spelen heeft, en twee punten minder dan het voorlopig veilige Swansea. West Brom heeft het behoud allesbehalve in eigen handen. Veel is afhankelijk van de resultaten van andere ploegen. Op de slotspeeldag gaat West Brom bij Crystal Palace op bezoek. Moore kan dan opnieuw rekenen op Nacer Chadli, die tegen zijn ex-club Tottenham het slotkwartier volmaakte. Chadli kwam eind december vorig jaar voor het laatst in actie. De Rode Duivel zat meer dan vier maanden in de ziekenboeg met een dijblessure. Minder goed nieuws was er voor Tottenham-verdediger Jan Vertonghen. De Belgische recordinternational moest in de slotminuten gewisseld worden wegens een enkelblessure. Toby Alderweireld maakte de partij wel vol. Mousa Dembélé raakte niet speelklaar.

Watford hield voor eigen publiek de drie punten thuis tegen Newcastle United. Met Christian Kabasele tussen de lijnen wonnen de "Hornets" met 2-1. Roberto Pereyra (2.) opende na een slimme pas van Doucoure de score, Andre Gray (28.) kopte de 2-0 tegen de touwen. Op slag van rust liet Troy Deeney vanaf de penaltystip na de score verder uit te diepen. Newcastle United schoot pas in de tweede helft wakker. Verder dan een doelpunt van Ayoze Perez (55.) kwamen de "Magpies" niet. Watford is dankzij de zege mathematisch zeker van een verlengd verblijf in de Premier League, Newcastle was dat al.

.

bron: Belga