Belgen in het buitenland - Wolfsburg (Casteels) moet barrages spelen om het behoud

VfL Wolfsburg moet eind mei barrages spelen voor het behoud tegen de nummer drie uit de Duitse tweede klasse. De Wolven verloren zaterdag op de laatste speeldag van de Bundesliga met 2-1 van Hamburg. Daardoor springt Hamburg in extremis nog over Wolfsburg naar de 15e plaats. Wolfsburg eindigt als 16e met 37 punten uit 34 wedstrijden. Dat zijn evenveel punten als nummer vijftien Mainz, maar dat heeft een beter doelsaldo. De wedstrijd begon nochtans goed voor Wolfsburg. Na 23 minuten bracht Robin Knoche de bezoekers met een welgemikte kopbal op voorsprong. De vreugde was van korte duur: nog geen tien minuten later hing Filip Kostic (32.) de bordjes opnieuw gelijk. Pas drie minuten voor tijd viel de beslissing. Invaller Gian-Luca Waldschmidt stond twee minuten op het veld toen hij op aangeven van Kostic de 2-1 tegen de netten kopte en zo Hamburg verzekerde van zijn 54e seizoen op rij in de Duitse hoogste klasse. Casteels stond bij Wolfsburg de hele wedstrijd onder de lat. Hij pakte in de blessuretijd nog geel (90.+2). Wolfsburg speelt sinds 1997 in de Bundesliga en eindigde nog nooit zo laag. Twee seizoenen geleden werd de club nog tweede in de competitie, datzelfde jaar won het ook de Duitse beker.

Thorgan Hazard speelde met Borussia Mönchengladbach thuis 2-2 gelijk tegen SV Darmstadt 98. Hazard stond voor het eerst sinds zijn blessure opnieuw in de basis. Hazard bedankte voor zijn basisplaats met de 1-0 (50.). Sven Schipplock (62.) bracht de bezoekers uit Darmstadt snel terug op gelijke hoogte. Raffael (65.) bezorgde 'Die Fohlen' even snel terug de voorsprong. De bezoekers sleepten via Marcel Heller (90.) in extremis nog een puntje in de wacht. Voor de eindstand was de wedstrijd van weinig belang: Mönchengladbach had niets meer te winnen of verliezen en eindigt op de negende plaats, Darmstadt was al enkele weken zeker van degradatie.

Hoger in de rangschikking verzekerde Dortmund zich dankzij een 4-3 zege tegen Werder Bremen van de derde plaats en een ticket voor de poulefase van de Champions League. Paul-Emmerick Aubameyang trof twee keer raak en kroont zich met 31 doelpunten tot Bundesliga-topschutter. Volgende zaterdag speelt Dortmund nog de finale van de Duitse beker tegen Frankfurt.