Belgen zouden seks, alcohol en sociale media opgeven voor meer vakantie

Meer dan de helft van de Belgen vindt dat ze te weinig vakantiedagen hebben. En om meer op reis te kunnen trekken, hebben ze heel wat over. Dat blijkt uit een studie bij 1.000 landgenoten.
door
Liesbeth
Leestijd 2 min.

Maar liefst 58% van de Belgen is ontevreden met het aantal vakantiedagen. Nochtans pakt een derde niet alle vrije dagen op. De reden? Ze hebben het te druk op het werk. Dat blijkt uit een studie van het onderzoeksbureau Northstar Research Partners in opdracht van onlinereisbureau Expedia. Wereldwijd werden er 15.081 volwassenen ondervraagd. In ons land werden er 1.000 mensen op de rooster gelegd.

Alcohol, sociale media en seks

Onze landgenoten hebben er dan ook veel voor over om extra vakantiedagen te hebben. Ruim de helft wil er alcohol voor opgeven en 45% zou in de toekomst alle desserts overslaan. Nog 40% overweegt zelfs om sociale media uit te schakelen en een kwart zou nooit meer tussen de lakens duiken.

Dat een vakantie deugd kan doen, is dan ook nogal een understatement. Na de congé voelen de meesten zich steevast gelukkiger en energieker. Ook op de werkvloer zijn ze meer relaxed, hebben ze meer geduld én een betere focus.

Dagdromen

Voel jij je trouwens schuldig omdat je op het werk vaak zit te dromen over exotische bestemmingen en verre reizen? Dat moet niet, want je bent duidelijk niet de enige. Zes op tien geeft toe dat ze op kantoor dagdromen over hun vakantie. Zo'n 57% is zelfs effectief bezig met het plannen van de reis.