BELUISTER. Het officiële EK-lied van de Rode Duivels haalt de mosterd bij 90’s-klassieker

Binnen iets meer dan twee weken is het eindelijk zover, al hebben we er een jaar extra op moeten wachten. Hét sportevenement waarin de Rode Duivels eindelijk revanche kunnen nemen na de pijnlijke uitschakeling door Frankrijk op het WK 2018: het EK voetbal. Om de sfeer nog wat aan te zwengelen, heeft de KBVB vandaag het officiële EK-lied van ons nationaal elftal gelanceerd: de #DEVILTIME song.

door
Redactie online
Leestijd 2 min.

Bij wat voor de Rode Duivels ongetwijfeld een episch EK gaat worden, hoort een even episch EK-lied. Muziekproducer BABL, bekend van samenwerkingen met onder andere Netsky, Natalia en Laura Tesoro, maakte speciaal voor de manschappen van Roberto Martinez de #DEVILTIME song. Het opzwepende nummer is een herwerking van een ware 90’s-klassieker: ‘U Can’t Touch This’ van MC Hammer. De lyrics laten zich raden: in plaats van ‘Stop, hammertime’, zingen we nu ‘Stop, Deviltime’. De Amerikaanse rapper MC Devil - wie anders - zong het nummer in.

Ook na EK

Wie de #DEVILTIME song niet om aan te horen vindt, heeft pech, want het is de bedoeling dat het zoveel mogelijk door de boxen zal schallen. Bij elk doelpunt van de Rode Duivels zullen de beats van BABL het stadion op z’n grondvesten doen daveren, en dat niet alleen tijdens het EK. Ook tijdens de Nations League en de kwalificatiecampagne voor het WK 2022 moet het nummer de sfeer opleuken.

Voor wie de rapper in zichzelf wil loslaten, is er ook een lyric video van de #DEVILTIME song. De iets jongeren van lichaam of geest kunnen dan weer meedoen aan een TikTok-challenge rond het nieuwe sfeerlied, die er vanaf volgende week voor moet zorgen dat we het nummer nooit meer uit ons hoofd krijgen.