Ben jij een stresskonijn? Doe dan eens wat vaker de afwas

Afwassen werkt therapeutisch en vermindert stress. Dat blijkt uit een studie van de Florida State University bij 51 studenten.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De ene helft van de studenten kreeg de opdracht om echt bewust af te wassen en zich te focussen op de geur van de zeep, het gevoel van de spons en de vorm van de borden. De andere helft moest de vaat zo snel en zo goed mogelijk wassen.

Wat blijkt? De eerste groep voelde zich gelukkiger, meer mindful en hadden minder stress. Zo voelden ze zich maar liefst 27% minder gestresseerd.

De onderzoekers besluiten dat als je aandacht voor de volle 100% naar een huishoudelijke klus gaat en je deze ongestoord en bewust uitvoert, je achteraf minder gestresseerd bent.

News

meer News

Spotlight

Onderzoek: 4 op 5 Belgen voelde zich al onveilig tijdens het uitgaan

Zorgeloos kunnen feesten, zonder vooroordelen, in alle veiligheid en met respect voor elkaar. Het klinkt als muziek in de oren, maar het is helaas niet de realiteit. Drie op de vijf Belgen (63%) vinden dat het uitgaansleven de afgelopen jaren onveiliger is geworden. Dat blijkt uit onderzoek dat biermerk Desperados, samen met Wel Jong vzw, liet uitvoeren via IVOX bij 2.000 Belgen tussen de 18 en 40 jaar.

meer Spotlight