Ben Weyts toont videobeelden van sluikstorter: "Wat een arrogantie"

Minister Ben Weyts (N-VA) heeft uitgehaald naar sluikstorters in zijn thuisgemeente Beersel. Dat deed hij aan de hand van videobeelden van een “schokkend” geval.
door
koen.de.nef
Leestijd 1 min.

Op de beelden is te zien hoe een vrouw, die onherkenbaar gemaakt werd, allerlei rommel uit haar auto haalt en naast een glascontainer gooit. De beelden dateren uit april, maar werden nu pas vrijgegeven.

Weyts uit harde kritiek op de sluikstorter, en al zeker omdat het containerpark nog geen kilometer verder is. “De arrogantie van deze sluikstorter is schokkend. Het containerpark is nog geen kilometer verder. Beelden werden ongecensureerd bezorgd aan de politie”, schrijft hij.

Hogere boetes

Volgens Weyts komt sluikstort nog al te vaak voor. Daarom wil hij strengere maatregelen invoeren. Zo roept hij op om de boetes voor sluikstort te verhogen. Momenteel worden sluikstorters door middel van een GAS-boete van maximaal 350 euro gestraft, maar dat mag voor Weyts dus een pak zwaarder bestraft worden.

Meer camera's

Daarnaast wil Weyts meer camera's inzetten tegen sluikstort. “Het systeem moet focussen op de overtreders. Dat lijkt me veel beter dan nieuwe systemen uitvinden die in de praktijk vooral de goede leerlingen bestraffen, zoals vuilnisbakken wegnemen (omdat ze zogezegd een ‘aanzuigeffect' zouden hebben) of de invoering van statiegeld. Er zijn nog altijd gemeenten die sluikstorten niet opgenomen hebben in het GAS-reglement. Onvoorstelbaar!”, klinkt het.