Bewezen. Mannen die veel noten eten zouden vruchtbaarder zijn

Tijdens de jaarlijkse meeting van de European Society of Human Reproduction and Embryology hebben wetenschappers een studie voorgelegt waaruit blijkt dat mannen die veel noten eten vruchtbaarder zouden zijn. Testpersonen zagen hun spermacellen met maar liefst 14% toenemen. 
door
Axelle.Lot
Leestijd 1 min.

Mannen die dagelijks een handvol noten aten en dat 14 weken lang, zagen hun vruchtbaarheid aanzienlijk toenemen. De studie werd uitgevoerd nadat de wetenschappers geconfronteerd werden met een stijging van vruchtbaarheidsproblemen in Europa. "Wie een gezonde levensstijl combineert met gezonde voeding, heeft meer kans om sneller een kind op de wereld te zetten", aldus de professoren op het congres.

Spectaculaire resultaten

Om de resultaten te bekomen, verdeelde het team van wetenschappers een groep van 119 mannen in twee groepen. De eerste groep voegde 60 gram noten toe aan hun dagelijks dieet, de andere groep mannen at gewoon hun normale maaltijden. Uit de resultaten bleek dat de eerste groep hun hoeveelheid spermacellen met maar liefst 14% zagen toenemen. Bovendien waren de spermacellen maar liefst 6% sneller. Indrukwekkende resultaten dus.