Beyoncé, Kanye en Pharrell klagen Frans modemerk aan

Beyoncé, Jay Z, Kanye West, Pharrell Williams en Rihanna slepen het modemerk Eleven Paris voor de rechter. Dat meldt persbureau Reuters. Eleven Paris stopt, ondanks herhaalde waarschuwingen, niet met de verkoop van kleding, petten, rugzakken, telefoonhoesjes en andere producten met daarop de afbeeldingen en songteksten van de sterren.
door
Liesbeth
Leestijd 1 min.

De wereldsterren beschuldigen het Franse modehuis van het schenden van auteursrechten. Zo verkoopt het merk onder meer T-shirts met portretten en de tekst 'Kanye is my homie' en 'Pharrell is my brotha'. Ze hadden al herhaaldelijk gevraagd om de bewuste kledingstukken en accessoires uit de rekken te halen. Maar omdat daar geen gehoor aan werd gegeven, dienden de artiesten een aanklacht in bij de New Yorkse rechtbank.

ElevenParis zou de sterren "onherstelbare schade" toe hebben gebracht en daarom willen ze alle winst die het merk aan hun heeft gemaakt plus een compensatie voor de schending van auteursrechten ontvangen. ElevenParis heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.

Foto: AFP /  T. A. Clary

 

News

meer News