BIZAR. Australische vrouwen geïnsemineerd met sperma dat waardeloos is

Het zal je maar overkomen: duizenden dollars uitgeven bij een vruchtbaarheidskliniek en dan ‘waardeloos' sperma krijgen. Het leest als een slechte film, maar toch maakten meerdere Australische vrouwen het mee. Ze werden geïnsemineerd maar het sperma bleek niet genoeg actieve zaadcellen te bevatten.
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De Syney Morning Herald schrijft dat de kliniek, Genea, pas na de behandeling ontdekte dat met het sperma onmogelijk een zwangerschap zou kunnen ontstaan. De kliniek gebruikte zaadcellen van een Zuid-Afrikaanse spermabank, wegens een tekort aan spermadonoren in Australië. Maar deze keer bleek de kwaliteit niet voldoende te zijn.

In shock

De gedupeerde vrouwen werden na ontdekking meteen op de hoogte gebracht. “Ik was geschokt, aldus wensmoeder Amy Jones. “Niet alleen vanwege het geld. De procedure van de vruchtbaarheidsbehandeling heeft in totaal zo'n vijf maanden geduurd. Daarna was ik zelfs twee weken in de veronderstelling dat ik zwanger was. Nu blijkt dat dat simpelweg onmogelijk was.

Geld terug

De kliniek heeft ondertussen het geld teruggegeven aan de vrouwen en zegt “erg teleurgesteld” te zijn door de pijnlijke situatie. Er werd ook beslist om niet langer nog sperma te gebruiken van de Zuid-Afrikaanse spermabank.

News

meer News

Spotlight

meer Spotlight