BIZAR. Bestuurder drinkt nog snel van fles sterkedrank bij alcoholcontrole

Een bestuurder heeft het wel heel erg bont gemaakt bij een alcoholcontrole in Mechelen. Voor de ogen van de politie nam de man vlak voor de ademtest namelijk nog een slok van een fles sterkedrank. Agenten rokken het rijbewijs van de man - die niet alleen positief testte op alcohol, maar ook op drugs - onmiddellijk in. 
door
silke.vandenbroeck
Leestijd 1 min.

De politie wilde de bestuurder aan een bloedproef onderwerpen, maar de man weigerde dat. "De betrokkene vertoonde ook duidelijk uiterlijke tekenen van het gebruik van drugs", stelt de politie. "Hij legde hierop een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis en cocaïne." De volgende stap, een speekselanalyse, weigerde de man opnieuw.

Rijbewijs eerder al ingetrokken

De bestuurder bleek ook zijn rijbewijs niet op zak te hebben. Hij had trouwens net een periode van onmiddellijke intrekking van het rijbewijs van 15 dagen achter de rug en verkeerde in staat van herhaling omdat hij begin 2019 al eens was betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs. De man zal nu voor de politierechter moeten verschijnen.

De politie betrapte ook een man die op een motorfiets zat zonder de nodige beschermende kledij. Hij was slechts gekleed in een short en slippers.