BIZAR. Britten krijgen boete van 10.000 pond na groot sneeuwballengevecht

Twee mannen uit de stad Leeds in Noord-Engeland hebben elk een boete gekregen van 10.000 pond (omgerekend 11.326 euro) omdat ze een groot sneeuwballengevecht hadden georganiseerd. De mannen van 20 en 23 jaar hadden midden januari een oproep geplaatst op sociale media om een sneeuwballengevecht te houden, waarna honderden mensen bijeen kwamen in een park.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

"We halen er absoluut geen plezier uit om zulke zware boetes uit te delen aan deze jongemannen, maar hun acties zorgden ervoor dat honderden mensen dicht op elkaar waren, wat voor een volstrekt onnodig risico op verspreiding van het coronavirus zorgde", aldus de lokale politiecommandant Damien Miller donderdag in een verklaring. "Het was een flagrante schending van de wetgeving die mensen moet beschermen in een voor ons allen kritieke periode."

Eén andere persoon

In Engeland geldt een strikte lockdown in de strijd tegen de verspreiding van het coronavirus, waarbij mensen buiten hun eigen huishouden maar één andere persoon mogen ontmoeten. Wie zich niet aan de regels houdt, riskeert hoge boetes. Voor het organiseren van een bijeenkomst van meer dan dertig mensen lopen de boetes op tot 10.000 pond.

News

meer News

Spotlight

Twitter gaat zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken

Twitter gaat de zichtbaarheid van niet-betalende abonnees beperken. Zij kunnen vanaf midden volgende maand niet meer worden aangeraden als interessant in Twitters ‘For You’-lijst, zo maakte eigenaar Elon Musk bekend in een reeks tweets. Die lijst wordt door Twitters algoritmes samengesteld uit tweets en Twitter-gebruikers die lijken op degene die een gebruiker al volgt en die populair zijn.

meer Spotlight