Bizar. In dit café hangt er een suikerspin boven je koffie

Hou je van koffie, suikerspin en Instagram? Dan rep je je best zo snel mogelijk naar de Chinese stad Shanghai. Een lokaal koffietentje kwam daar op het idee om een wel heel instagrammable koffie te bereiden. Boven je kopje hangt immers een wolk van suikerspin waaruit het suiker regent.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Eten draait al lang niet meer louter om de smaak. Gerechten worden steeds vaker in de eerste plaats beoordeeld op hoe goed ze het doen op Instagram. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zwart ijs, regenboogbagels of glittercappuccino's. Mensen doen alles voor Instagram en het is dan ook een uitgelezen manier om klanten te lokken. Het Mellower Coffee café in Shanghai speelt daar gretig op in.

Plakboel

Wil je graag de ideale Instagramfoto maken, kies dan voor de Sweet Little Rain koffie. Verwacht je aan een heuse beleving want je krijgt geen saaie tas cappuccino voorgeschoteld. Boven je koffie zweeft immers een grote suikerspin. Door de warmte van het drankje smelt die geleidelijk aan, waardoor je cappuccino automatisch gezoet wordt. Toegegeven, het ziet er heel dromerig uit op de foto's. Al klagen mensen ook over het feit dat het drankje toch niet zo praktisch is. Bereid je dus voor op plakkerige handen, een plakkerige tafel en mierzoete koffie. Je moet er per slot van rekening wel iets voor overhebben natuurlijk.