BIZAR. Drugskoerier botst met bestelwagen propvol crystal meth op politiewagens

Een drugskoerier die met een bestelwagen bomvol methamfetamine – goed voor een straatwaarde van 122 miljoen euro – botste op twee politie-auto's werd afgelopen vrijdag veroordeeld door een Australische rechtbank. Het korps had het over "één van de gemakkelijkste drugsvangsten ooit".
door
quentin.soenens
Leestijd 1 min.

Simon Tu werd door de rechtbank van New South Wales veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6,5 jaar. Het incident vond vorige zomer plaats in Sydney. Agenten die aan het werk waren in een politiekantoor hoorden plotseling een luide knal. Toen ze naar buiten gingen, zagen ze twee zwaar beschadigde politievoertuigen. De dader was gevlucht.

"Onwaarschijnlijke pechdag"

Na consultatie van de bewakingsbeelden en gesprekken met ooggetuigen, kon de politie de dader identificeren. Ze traceerden Tu, die achter het stuur van een bestelwagen zat, en haalden hem naar de kant. De man gedroeg zich verdacht toen de politie hem ondervroeg, waarna de agenten het voertuig fouilleerden. Ze vonden 273 kilogram aan crystal meth, verpakt in kartonnen dozen. Volgens de politie had de lading een straatwaarde van zo'n 122 miljoen euro.

"De man had een onwaarschijnlijke pechdag", aldus detective Glyn Baker van de Ryde Police tijdens een persconferentie kort na de drugsvangst. "Op politiewagens inrijden met zo'n karrenvracht drugs aan boord is tamelijk buitengewoon. Dit is wellicht één van de gemakkelijkste drugsvangsten die ons korps ooit gemaakt heeft. Ongelooflijk, werkelijk ongelooflijk", klonk het.