BIZAR. Duif geflitst aan 45 kilometer per uur

In Duitsland kreeg de politie een wel heel bijzondere flitsfoto te zien. Een duif vloog zo snel langs een flitspaal dat het beestje in vogelvlucht door de camera werd geregistreerd en werd vastgelegd op beeld.
door
maren.vanhouche
Leestijd 1 min.

In het Duitse Bocholt moest de politie een opmerkelijke boete uitschrijven. Deze keer niet aan een snelheidsduivel, maar aan een snelheidsduif. Het beestje vloog aan een snelheid van 45 kilometer per uur voorbij een flitspaal, wat ruimschoots voldoende was om hem te fotograferen. Na de snelheidscorrectie van 3 kilometer per uur, vloog de duif nog steeds 12 kilometer per uur te snel in een zone waar wagens maar 30 kilometer per uur mogen rijden.

Boete van 25 euro

Het voorval gebeurde al op 13 februari, maar de Duitse omroep WDR deelde het opvallende beeld pas gisterenmiddag op Twitter. Op Facebook grapte de gemeente dat mogelijke getuigen zich niet hoeven te melden en dat er geen verder onderzoek zal worden gestart. "Of en vooral hoe de snelle vogel de boete van 25 euro zal betalen, blijft een open zaak", klinkt het verder.

Wie der Verkehrsrowdy die 25 Euro Verwarnungsgeld zahlen will, weiß die Stadt Bocholt noch nicht. #Taube #Blitzer pic.twitter.com/NWf8vNsatS

— WDR Aktuelle Stunde (@aktuelle_stunde) May 7, 2019

News

meer News

Spotlight

Delen van broncode Twitter gelekt op internet

Delen van de broncode van microblogiste Twitter hebben online gestaan na een groot datalek. Dat blijkt uit gerechtelijke documenten. De gevoelige data werden gepubliceerd op het platform GitHub. Twitter heeft nu aan de Californische rechtbank gevraagd GitHub op te dragen bekend te maken wie de persoon is die de code deelde en wie de code gedownload heeft.

meer Spotlight