BIZAR. Man bewaart McDonald's-maaltijd tien jaar lang en het resultaat is verbluffend

Dat de McDonald's niet de plek is waar je heen gaat voor een gezonde maaltijd, wisten we natuurlijk al. Maar IJslander Hjortur Smarason besloot dit nog wat duidelijker te maken met een klein experiment. Hij bewaarde namelijk zijn cheeseburger en portie frietjes tien jaar lang.
door
Janne
Leestijd 2 min.

Het allerlaatste McDonald's-restaurant in IJsland sloot in 2009 haar deuren. Het leek Smarason een interessant idee om hier de allerlaatste maaltijd te kopen, maar deze te bewaren in plaats van op te eten. Hij had namelijk gehoord dat eten van deze fastfoodketen nooit bederft en hij wilde nagaan of dat wel waar was.

Happy 10th birthday to the last #McDonalds hamburger & fries sold in Iceland. On display 10 years later & looking fresh as ever- hasn't aged a day. #lastburgerselfie #snotrahouse pic.twitter.com/voDFjltAEA

— Drew Mingl ????? (@drewmingl) 1 november 2019

Zijn aankoop is deze week precies tien jaar geleden, dus het werd tijd om de maaltijd weer tevoorschijn te halen. Het resultaat? Alleen de verpakking ziet er wat ouder uit, maar het eten zelf lijkt geen dag ouder. Er is niet eens schimmel te bespeuren.

Livestream

Geïnteresseerden kunnen een livestream bekijken van de burger met friet, die in een glazen kast in het hostel Snotra House in het zuiden van IJsland ligt. Volgens het hostel komen er mensen van over de hele wereld naar de burger kijken en er foto's van maken. De website zou dagelijks zo'n 400.000 keer bezocht worden.

"Het is grappig, maar het laat je ook nadenken over wat je eet", zei de hostel-eigenaar tegen BBC. "Dit is overigens niet de eerste keer dat er is aangetoond dat voedsel van McDonald's nauwelijks bederft. Het laat wel zien hoe extreem bewerkt deze producten zijn."