BIZAR. Man krijgt al twee jaar vertrouwelijke post van parket Halle-Vilvoorde in de bus: "ik wil dat het stopt"

Stefaan uit Asse krijgt al twee jaar post die niet voor vreemde ogen bestemd is. Vertrouwelijke documenten zoals dossiers en processen-verbaal blijven in zijn brievenbus terechtkomen. "Ik ben het stilaan beu", vertelde de man aan Radio 2.
door
nina.vandenbroeck
Leestijd 2 min.

Stefaan woont in de Mazier in Asse. Dat is een slordige 3 kilometer verwijderd van de Nerviërsstraat, waar de procureur des konings zit. Toch belanden documenten zoals dossiers en processen-verbaal bij hem. "Ik begrijp de verwarring niet. Wij liggen echt wel een eindje uit elkaar. Als de postbode langskomt, moet hij toch zien dat het adres en de naam niet overeenkomen? Ik heb het al meermaals gemeld aan Bpost en ze hebben beloofd om het op te lossen, maar voorlopig zonder resultaat", vertelt hij.

"Ik wil dat het stopt"

"Tussen de post zitten heel vertrouwelijke stukken", gaat Stefaan verder. "Ik wil dat het stopt." Stefaan maakt zich ook zorgen waar zijn eigen post dan al twee jaarterechtkomt. De man is plichtbewust en brengt de brieven altijd zelf naar het parket van Halle-Vilvoorde. "In het begin bracht ik de post terug naar het sorteercentrum van Bpost, maar dat haalde niets uit. Een week later staken die stukken gewoon weer in mijn bus", klinkt het. Bij het parket Halle-Vilvoorde zitten ze volgens VRT NWS verveeld met de zaak. "Wij nemen dit heel ernstig", aldus woordvoerster Carol Vercarre. “We hebben het aangekaart bij de FOD Justitie en bij Bpost. Bpost heeft interne maatregelen genomen, waardoor het probleem zich niet meer zou mogen voordoen.”

Ook bij Bpost willen ze het nu oplossen. "De fout gebeurt vermoedelijk bij het sorteren van de post," klinkt het daar. "We nemen onmiddellijk contact op met de postbode. Dit probleem moet snel in orde komen."