BIZAR. Man steekt doodleuk jointje op terwijl hij terechtstaat wegens cannabisbezit

De genaamde Spencer Boston moest afgelopen maandag voor de rechter in Wilson County in de Amerikaanse staat Tennessee verschijnen wegens het bezit van cannabis. De man stak een pleidooi af over waarom cannabis volgens hem gelegaliseerd moet worden. Om een statement te maken ging hij wel héél ver.
door
quentin.soenens
Leestijd 1 min.

De 20-jarige Boston stond terecht voor een relatief klein misdrijf: cannabisbezit. Na een pleidooi voor legalisatie van de softdrug haalde de man een joint en een aansteker boven. Hij stak de pretsigaret aan en inhaleerde een paar keer snel vooraleer het beveiligingspersoneel goed en wel besefte wat er aan het gebeuren was. Boston werd terstond in de boeien geslagen en uit de rechtszaal begeleid.

Minachting van het hof

Voordat hij uit de zaal geëscorteerd werd, verklaarde de man nog dat "de mensen beter verdienen!". De rechtszaal barstte vervolgens in lachen uit, zo vertelde de commissaris van Wilson County aan CNN.

Zijn stunt breekt Boston zuur op: hij wordt nogmaals aangeklaagd voor cannabisbezit en krijgt een nieuwe aanklacht wegens ordeverstoring aan zijn been. Daarnaast werd zijn actie beschouwd als 'minachting van het hof', een strafbaar feit waarvoor hij tien dagen in de cel vloog.