BIZAR. Man steelt politieauto, wordt gearresteerd... en steelt andere politieauto

Het politiekorps in de Canadese provincie Québec heeft afgelopen maandag een man opgepakt die ervandoor was gegaan met een politievoertuig. Bij zijn arrestatie slaagde hij erin om te ontsnappen... in een ander politievoertuig.
door
quentin.soenens
Leestijd 1 min.

Rond 12u30 afgelopen maandag vroeg de politie van de Canadese stad Lévis assistentie bij het zoeken naar een gestolen politievoertuig. De dief werd omschreven als een mentaal instabiel persoon.

Het voertuig werd op de autostrade gespot nabij St-Lambert-de-Lauzon, 15 kilometer ten zuiden van Lévis. 65 kilometer verder had de politie een spijkermat gelegd. Het plan faalde echter; de man raakte de middenberm en vluchtte verder.

Tweede spijkermat

Er werd vervolgens een tweede spijkermat gelegd, en uiteindelijk hield het voertuig halt in St-Simon-les-Mines. Volgens de politie verzette de dief zich bij zijn arrestatie. Hij viel daarbij een agent aan en slaagde erin om achter het stuur van een andere patrouillewagen te kruipen. Die rit was echter van korte duur.

De man, een dertiger, werd snel weer gevat en naar een ziekenhuis afgevoerd. Tijdens de arrestatie raakten twee agenten gewond.

News

meer News