Bizar. Mensen smeren glitter op de ballen van hun hond

Glitter heeft een hoge Instagramfactor. Of het nu gaat om de gekste ooglooks, beglitterde billen of andere onzin: het bestaat allemaal. Maar nu gaan mensen op sociale media nog een stapje verder. Ze smeren de ballen van hun hond namelijk in met glitter om er vervolgens een foto van te posten. Maar dat is niet zo onschuldig als het lijkt.
door
camille.van.puymbroeck
Leestijd 1 min.

Eetbare glitter

Het gaat weliswaar om eetbare glitter die door middel van maïszetmeel aan de edele delen wordt geplakt. Het is in principe dus geen ramp als je hond per ongeluk een likje van zichzelf neemt. Toch raden dierenartsen en internetgebruikers af om je hond als accessoire te gebruiken. Het zijn levende wezens die respect verdienen - geen glitterhandtassen die je outfit opleuken.

Grapje

De trend verscheen voor het eerst op de Facebookpagina Groomery Foolery. Die is bedoeld als komische pagina voor hondentrimmers. De foto zelf was genomen door Jordan Burns, die de ballen van haar showhond eenmalig vol glitter had gehangen als inside joke. De humor ervan werd echter niet door iedereen gezien en al snel begonnen ook anderen hun hond te 'versieren' met glitter. Dat zorgde op sociale media voor heel wat negatieve reacties. Moest je de trend dus zelf 'gespot' hebben: probeer dit niet zelf. En al helemaal niet bij je hond.

News

meer News